Maistoin kesällä Kolmen kaverin Suklaa & pähkinäkinuskikastike -vegejäätelöä ja totesin, että jos vegaaninen jäätelö on näin hyvää, en tartte maitoa enää mihinkään. Ja siitä se sitten lähti.
En siis ole maitoallergikko tai vegaani, vaan valintani suosia maidottomia tuotteita perustuu omaan hyvinvointiini ja ekologisuuteen - lasten myötä oma tuskani maailman kohtalosta on kasvanut ja haluaisin edes jollain pienillä valinnoilla yrittää omalta osaltani pelastaa mitä pelastettavissa on. Koska en ole lukenut asiasta tarpeeksi enkä ole tässä asiassa millään tavalla asiantuntija, en sen kummemmin halua ottaa kantaa maidon terveysvaikutuksiin. Omakohtaisesta kokemuksesta voin kuitenkin sanoa, etten usko olevan sattumaa, että vatsan lähes päivittäinen turvotus on hävinnyt, ihon kunto parantunut ja aamuinen tukkoisuus kadonnut sen jälkeen kun olen siirtynyt lähes maidottomaan elämään.
Eikä se ole kuulkaa kovinkaan vaikeaa. Kauratuotteiden suosiminen on nykyään tehty superhelpoksi, sillä kaupoista löytyy useita erilaisia maitotuotteiden korvaajia. Nyt jopa Valio on tuonut markkinoille omia vaihtoehtojaan maitotuotteille ja uutuuksia on tullut myös Kaslinkilta ja Juustoportilta.
Olenkin kiikuttanut uutuuksia kotiin testattavaksi aina kun olen kaupassa niihin törmännyt. Viimeisin löytöni oli kotimainen Mö. Nappasin kolmesta nätistä purkista mukaan kiinnostavimman, mustikka-kardemumma kaurajogun, ja rakastuin. Vaikka jogu on herkullista yksinäänkin, oli huikean hyvää myös siitä tehty tuorepuuro - melkein kuin mustikkapiirakkaa söis!
Mustikkainen tuorepuuro
1 dl Mö mustikka-kardemumma kaurajogua
1 dl Mö mustikka-kardemumma kaurajogua
1 dl kaurahiutaleita
0,5 dl kauramaitoa
1 dl mustikoita
ripaus vaniljasokeria
Sekoita aineet keskenään illalla, peitä kannella ja anna olla jääkaapissa yön yli.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti