torstai 1. helmikuuta 2018

Kaappi täynnä lempivaatteita

Kiitos säännölliseksi muttuneen juoksuharrastuksen, vaatekokoni on pienentynyt viimeisen vuoden sisällä niin, että se oli oikeasti hyvä syy konmarittaa koko vaatekaappi. Pistin jo viime vuonna surutta eteenpäin kaikki liian suuret ja huonosti istuvat vaatteet. Hutiostoksia ei ollut montakaan, vähän jopa suretti kun jouduin myymään eteenpäin kivoja vaatteita joista tykkäsin, mutta jotka eivät enää vaan olleet mulle sopivia. Samalla tein myös periaatepäätöksen, että jatkossa yritän vieläkin tunnollisemmin ostaa vaatteita enemmän harkiten, arvostaen määrän sijaan laatua, eettisyyttä ja ekologisuutta.

lempivaatteita

Olen jo useamman vuoden syynännyt vaatteiden materiaaleja ja pyrkinyt välttämään tekokuitua. Urheilu- ja ulkoiluvaatteissa olen kyllä luovuttanut, mutta esimerkiksi tekokuituisia neuleita en enää vaatekaappiini suostu ostamaan. Harmi, sillä monessa ihanassa neuleessa on kuitenkin pääasiassa kaikkea muuta kuin villaa - jopa monissa merkkivaatteissakin. Villakangastakkia ostaessa kävin läpi aika monta vaihtoehtoa, ennen kuin löysin sellaisen, jossa villaa oli polyesteriä enemmän.

Myönnän olevani vähän tylsä pukeutuja ja vaatekaapistani löytyy enemmän ajattomia vaatteita kuin viimeisen muodin mukaisia trendivaatteita. Haluan omistaa vaatteita, jotka on helppo yhdistää keskenään, ilo pukea päälle ja jotka tuntuvat ja joissa tuntuu hyvälle. Haaveilen kapseli-tyylisestä vaatekaapista, jonka kaikki vaatteet olisivat jotenkin keskenään yhteensopivia - ehkä olenkin siis huomaamatta pyrkinytkin tätä kohti. Parasta olisi, jos kaikki vaatekaappini vaatteet olisivat lempivaatteita - niin ihania, että niistä voisi kiskaista aamulla päälleen minkä tahansa ilman että se aiheuttaisi sen kummempaa pukeutumiskriisiä.

luottoneuleet

Myös elämäntilanne ja sen muuttuminen vaikuttaa vaatekaappiin. Nyt kun hoitovapaa on päättymässä, on ollut aika alkaa tekemään uusia vaatehankintoja myös töitä ajatellen ja jättää rentojen trikoovaatteiden ostelu vähemmälle. Hankinkin taannoin itselleni alennusmyynnistä muun muassa kauluspaidan, jollaista ei ole garderobiini kuulunut sitten vuoden...ööö 2013?! Koska en oikein ole kauluspaitaihmisiä, yksi saa riittää. En välttämättä tarvitsi kahta hieman eriväristä farkkupaitaakaan tai viittä vaaleanharmaata neuletta, mutta ne ovat toisaalta varmoja luottovaatteita.

Vielä ostoslistalla ovat ainakin laadukkaat sukkahousut, täydelliset mustat farkut ja muutama hyvä toppi sekä t-paita vaatteiden alla käytettäväksi. Aamut ovat kuitenkin jatkossa kiireisiä kun töihin on lähdettävä jo reilusti ennen seitsemään (apua!), joten asukriiseilyyn ei ole aikaa. Kiireessä auttaa myös hyvin järjestetty vaatekaappi. Alusvaatteita ja sukkia pystyyn viikatessa tuntui vähän hölmöltä, mutta nyt olenkin vaan tyytyväinen joka kerta kun avaan kaapin oven ja nään lopputuloksen.

vaatekaapin kulmakivet kapselivaatekaappiEi kommentteja :

Lähetä kommentti