perjantai 6. heinäkuuta 2018

Toscanan auringon alle käsimatkatavaroilla

Koska menin heti häiden älkeen maanantaina ihan normaalisti muina rouvina töihin, on meillä häämatka vielä edessä: lennähdämme Toscanan auringon alle! Lasten (ja äidin) takia reissu kestää vain 5 päivää, mutta tuntuu meistä tietysti ihan luksuspitkältä irtiotolta.

Vaihdamme majapaikkaa useamman kerran ja kuljemme kaupungista toiseen junalla, joten kovin paljon rompetta ei mukana kannata kuljettaa. Päätimmekin matkustaa käsimatkavaroilla, mikä nopeuttaa tietysti myös kentältä poistumista eivätkä matkalaukut ainakaan katoa lennon aikana.

Halusin siis pitää matkalle mukaan ottamani garderobin mahdollisimman minimalistisena, mikä tietysti aiheutti päänvaivaa ihmisille, joka haluaa varautua kaikkeen ja pukeutuu mielummin fiiliksen kuin etukäteen laaditun suunnitelman mukaan. Mitä pakata siis laukkuun, jos haluaa mukaansa toimivan kokonaisuuden viideksi päiväksi?


Helmikuussa kirjoittelin toiveistani vaatekaapin sisällön suhteen, ja nyt oli pakastessa kiva huomata, että kaapista löytyi aika vaivatta helposti yhdisteltäviä kokonaisuuksia.

Ennusteet lupailevat alueelle hieman sateita ja ukkosta, mutta pääasiassa aurinkoa ja vähintään 30 lämpöastetta. Tiedän jo nyt kulkevani siis pääasiassa shortseissa sekä t-paidoissa ja topeissa, mutta jos sattuisi olemaan vähän viileämpää, on mukana varmuuden vuoksi myös ohut neuletakki. Minimumin midi-mittainen kukkahame on kesän parhaita ostoksia, sillä se menee niin päivällä kuin iltamenoissakin. Noshin vajaamittaiset trikoohousut puolestaan suojaavat auringolta ja ovat kuitenkin viileät.


Liityin myös minäkin lopulta Birkenstock-klubiin ja tilasin itselleni varvassandaalit ihan reissua ajatellen. Yhden Nizzan-loman lähinnä Havaianasin sandaaleissa käyskennelleenä päätin panostaa nyt hyviin sandaaleihin. Tennarit lähtevät tietysti myös mukaan. Matkavaatteena toimii farkkumekko, jonka kaveriksi viileään koneeseen pääsevät leggarit ja kevyt huivi.

Yllätin itseni ja onnistuin pakkaamaan niin, että laukkuun jäi jopa tilaa. Painorajat rajoittavat kuitenkin tuliaisten hankkimista, mutta onneksi tällä lomalla keskitytään shoppailun sijaan vaan nauttimaan vapaa-ajasta kahdestaan.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti