keskiviikko 18. heinäkuuta 2018

Meidän häät: herkkubuffet


häät herkkubuffet karkkibuffet

Mennäänpä hieman häiden yksityiskohtiin. Kun kahvit ja hääkakku oli laitettu esille, avattiin herkkubuffet, jotta lapset ehtisivät myös kasaamaan oman herkkupussinsa ennen kotiin lähtöä. Tämän ohjelmanumeron eteen olin nähnyt melkoisesti vaivaa ja joku saattaa muistaakin, että testasimme jopa karkkivalikoiman etukäteen. Ehkä juuri siksi mun on siis pakko päästä jakamaan nämä herkulliset kuvat jo nyt!

Herkkujen menekkiä oli todella vaikea arvioida, mutta lähdimme sitten turvalliselle "parempi överit kuin vajarit" -linjalle. Hirveästi emme hintoja vertailleet, mutta halusin ostaa karkit tukkupakkauksissa, jotta ne olisivat varmasti hyviä ja kestäisivät paremmin säilytystä. Ne tilattiin lopulta Urjan makeistukusta, josta saimme Sirkusaakkosia lukuunottamatta (nämä haettiin Verkkokauppa.comista) kaikki haluamamme karkit - ja vähän impulssiostoksiakin. Sipsit puolestaan ostettiin Citymarketista, kun ne sattuivat olemaan siellä tarjouksessa (2 pussia/4€)

häät karkkibuffet herkkubuffet

Näitä herkkuja meidän herkkubuffetista löytyi:
  • Amerikan pastilli (2,4 kg)
  • Pätkis mini (1,7 kg)
  • Vadelmavene (2,2 kg)
  • Lakritsivene (2,2 kg)
  • Sirkusaakkoset (2,2 kg)
  • Center original (2,2 kg)
  • Kouvolan laksitsin gluteeniton laku (500 g)
  • Täytelaku (2 kg)
  • Fazer Tutti Frutti Just green (gelatiiniton 1,12 kg)
  • Sydänvaahtis (1 kg)
  • Hedelmä pyramidi (2,2 g)
  • Fazer vadelma ja choko -lakupatukat (30 + 30 kpl)
  • Taffelin erilaisia sipsejä 8 pussia

Yhteensä irtokarkkeja oli siis hieman yli 17 kiloa (yök apua..) ja siihen vielä lakupatukat ja sipsit päälle. Vieraita meillä oli reilut kuusikymmentä ja voin kertoa, että herkkuja jäi yli ihan älyttömästi!

häät herkkubuffet karkkibuffet

Ainoastaan Sirkusaakkoset meni kaikki, muita karkkeja meni lähes puolet. Meille jäi siis oikeastaan kaikkia laatuja puolisen laatikkoa/laatu. Koska karkit myytiin noin kahden kilon laatikoissa, ainoastaan eri laatuja vähentämällä oltais päästy järkevään määrään karkkien suhteen - ja myönnän, että meillähän oli ihan liian suuri valikoima, mutta minkäs teet kun kaikki oli hyviä eikä mitään haluttu jättää pois! Sipsejä jäi myös 4 pussia, mikä vähän yllätti, koska odotin suolaisille herkuille kovempaa menekkiä.

häät herkkubuffet karkkibuffet

Esillepanoa varten olin hankkinut harmaan pöytäliinan, jonka päälle asettelin rennosti vielä Eurokankaan palalaarista hankitun pitsikankaan. Karkkikulhoina oli Ikean Sylinder-maljakoita sekä pari Prisman kannellista lasipurkkia ja ottimina kierrätyskeskuksesta hankittuja vanhoja lusikoita.

Sipseille olin ostanut Clasulta kaksi sinkkivatia, jotka vuorasin voipaperilla, ja ottimiksi hankin keittiötarvikeliike Chez Mariuksesta jauhokauhat. Love me do -messuilta, Something old -liikkeen ständiltä, oli löytynyt edullisesti iso nippu raidallisia paperipusseja. Ne eivät kuitenkaan olleet sipsien kannalta näppärin vaihtoehto, joten niiden rinnalla oli myös Palmunlehti-kupit, joista kirjoittelinkin jo aiemmin.

häät karkkibuffet herkkubuffet

häät herkkubuffet karkkibuffet koristeet

Seinälle ripusteltiin paperiviuhkoja ja vanhaan ikkunaan kirjoitettiin herkkubuffetin menu sekä ohjeet ("Nappaa pussiin tai kuppiin, syö täällä tai vie kotiin"). Pienenä kivana lisätietona merkitsimme listaan vielä morsiamen, sulhasen ja hääparin suosikkikarkit.

Vaivannäkö kannatti. Lopputuloksesta tuli just niin hyvä kuin olin mielessäni suunnitellutkin ja vaikken itse muutamaa karkkia enempää ehtinyt illan aikana syömään, niin vieraille ne pöydän ympärillä käyneen kuhinan perusteella tuntuivat maistuvan. Mukaan ehdottomasti halutut suklaakarkitkin kestivät hääpäivän helteen ja ne kaikki ylijääneet karkit, nekin on onneksi jo vaahtokarkkeja lukuunottamatta tuhottu.



4 kommenttia :

  1. Tosi houkuttavan näköinen herkkubuffetti! Innolla katselen (ja odotan lisää) näitä kuvia teidän häistä, sillä meille on tulossa sama kuvaaja:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho kappas! Paulin kuviin ollaan kyllä tosi tyytyväisiä ja muutenkin hän on varsin mukava tyyppi :)

      Poista
  2. Kaunis ja ihanan iso herkkbuffet!
    Harmittaa, kun ei saatu meidän karkkibuffetista oikein mitään kokonaiskuvaa. Olisi pitänyt ottaa se oma kamera mukaan jopa hääpäivänäkin :D Mutta meidän buffet ei kyllä ollut ollenkaan näin kaunis mielestäni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Mua jopa vähän ahdisti kun ei ollut kameraa mukana! Siis lähinnä se, että tuleehan kaikesta mahollisesta nyt varmasti kuvat otettua, kun on niin paljon nähnyt vaivaa yksityiskohtien eteen. Tästä vielä varmistin, että kuvaaja ikuistaa tän ennen kuin kukaan koskee mihinkään :D

      Poista