keskiviikko 20. joulukuuta 2017

DIY: tonttulakki

Meidän lapsilla ei vielä yhtenäkään jouluna ole ollut tonttulakkeja, joten nyt sellaiset oli korkea aika saada. Valmiin ostaminen ei kuitenkaan tullut kysymykseenkään, koska itsehän voi tehdä sellaisen, joka ei ole punainen ja joka varmasti istuu lapsen päähän.

Melkein olin jo ostamassa kankaita näitä varten, mutta vähän kun kaappeja kaiveli, löytyi lakkeihin Noshin raidallista ja harmaata trikoota. Tupsuihinkin sattui olemaan juuri sopivasti joulunpunaista ja luonnonvalkoista lankaa, joten niitäkään ei tarvinnut erikseen hankkia.

tonttulakki tonttuhattu trikoo

Ohjeita tonttulakkeihin löytyy netistä vaikka millä mitalla, mutta ilman sen kummempia kaavojakin pärjää näköjään varsin hyvin :D Näissä lakeissa toinen sivu on taitteella ja toisen leikkasin sitten vapaalla kädellä alhaalta hieman pyöristäen ja huippua kohti kaventaen. Korkeutta lakeilla on (ilman resoria) reilu 40cm ja alareunan leveys on 48cm, joka trikookankaan ansiosta oli sopiva sekä 1- että 3-vuotiaalle.

Tonttulakki trikoosta

Harmaassa lakissa käytin resorin sijaan trikoota, mutta raidallinen istuu päähän kyllä nätimmin resorin ansiosta. Sitten vaan tupsu kiinni ja tip tap!

Tonttulakki tonttuhattu Nosh organics


Sen verran nopeita ovat tehdä, että näitä hurauttelisi mielellään useammankin jos ei olisi niin paljon kaikkea muuta tekemistä. Olen sen verran kärsimätön käsityöihminen, että välillä on ihanaa ommella jotain tällaista, missä saa nopeasti valmista aikaiseksi. Isomman pojan lakki pääseekin jo huomenna testiin päiväkodissa. Luotan siihen, että lakki kestää, mutta katsotaan onko tupsusta enää mitään jäljellä tonttujumpan jälkeen!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti