sunnuntai 22. huhtikuuta 2018

Fuji Instax mini ja polaroid-vieraskirja

Ruuhkavuosissa räpiköidessään on pakko olla iloinen jokaisesta pienestäkin edistysaskeleesta kohti häitä. Kun vaikuttaa siltä, ettei mikään oikein etene, pienimmätkin hankinnat alkaa tuntua suurilta saavutuksilta! Viikonloppuna löysin äidin avustuksella omat hääkenkäni, joten avioon ei tarvitse astella ainakaan paljain jaloin. Myös miehen pukuasiaa on saatu edistettyä ja häiden juomien menekistä ja kustannuksistakin on jo todistettavasti olemassa excel-tiedosto! Pikkuhiljaa ja loput sitten vähän tehokkaammin paineen alla :D

Yksi viimeisimmistä hakinnoista on myös suunnittelemaamme Polaroid-vieraskirjaa varten ostettu Fuji Instax mini 9 -kamera. Meidän kamera tilattiin CDON.comista, jossa se on aina silloin tällöin ihan hyvässä alennuksessa. Kameroiden hintahaitari onkin melko laaja eli ennen ostamista kannattaa nähdä hieman vaivaa ja tsekkailla mahdolliset tarjoukset.


Kamera on nätti kuin nappi! Karkkivärien sijaan meille valikoitui vähän tylsä, mutta tyylikäs harmaa. Kuvapapereita ei kameran mukana tullut, joten pienen hintavertailun jälkeen kävin ostamassa testausta varten 2x10 arkin pakkauksen Clasulta, jossa se maksoi n. 18 euroa. Kuvien räpsiminen ei ole siis ihan halpaa huvia, mutta uskon, että saatavat muistot ovat varmasti hintansa arvoiset.

Pakko tunnustaa, että Instax minillä kuvailussa on ihan oma viehätyksensä. Parasta kamerassa on tietenkin se, että kuvan saa käteen välittömästi. Sitten alkaa parin minuutin jännittäminen, kun kuva alkaa pikkuhiljaa muodostumaan pienelle pankkikortin kokoiselle paperille: onnistuiko se?!

Käyttö on helppoa, mutta jos joku tässä jännittää, niin ehkä se, kuinka vieraat onnistuvat vaihtamaan kameraan uuden kuvapaperipakkauksen aina edellisen loputtua! Hankalaa se ei ole, mutta selvät ohjeet on varmaan ihan aiheellista laittaa kuvauspisteelle esille. Valmiit kuvat vieraat saavat teippailla sitten vieraskirjaan (sekin hankittu!) tervehdyksillä varustettuina.


Olin alunperin suunnitellut, että kamera lähtee häiden jälkeen myyntiin, mutta vekotin on sen verran hauska, että se taitaa sittenkin jäädä meille! Kameraa voi hyödyntää vaikkapa lasten synttärijuhlissa, joissa pikkukuvia voi räpsiä muistoksi vieraille. Ja onhan pieniä kuvamuistoja kiva ottaa silloin tällöin ihan tavallisesta arjestakin, valokuvia kun tulee teetettyä nykyään niin harmittavan harvoin. Muutama testikuva koristaa meillä jo nyt jääkaapin ovea.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti