sunnuntai 15. huhtikuuta 2018

Karkkibuffet - vinkkejä valikoimaan

Ehkä vain perfektionisti testaa myös häiden karkkibuffetin valikoiman etukäteen, mutta kun Citymarketissa oli irtokarkit tarjouksessa, oli hyvä syy!

Ystäväkin innostui ideasta; minä tarjosin karkit ja hän toi skumpan. Oikeaan tunnelmaan päästäksemme olin laittanut karkit esille jokaisen laadun erikseen ja lusikoimme niitä tietysti karkkibuffaa varten hankkimiini paperipusseihin.Tässä raatimme vinkit karkkibuffetin valikoimaan:

Laatuja kannattaa olla erilaisia. Valitse mukaan hedelmäkarkkeja, suklaata, lakuja ja vaahtokarkkeja sekä niiden vastapainoksi salmiakkia tai kirpeitä hedelmäkarkkeja.

Ota huomioon erityisruokavaliot. Monet makeiset sisältävä esimerkiksi liivatetta, maitoa tai punaista väriainetta, jotka ei sovi vegaaneille. Suklaat taas on saatettu valmistaa samalla linjalla gluteenia sisältävien tuotteiden kanssa tai ne voivat sisältää pähkinää.

Väriteema on kiva idea, mutta saattaa sulkea pois juuri omat suosikkikarkit. Hillityn ja tyylikkään kokonaisuuden voi rakentaa, vaikka valitsisikin mukaan erivärisiä karkkeja.

Miettikää yhdessä omat ja yhteiset lempikarkkinne ja niiden lisäksi muutamia varmoja valintoja niin vieraatkin tykkää varmasti.

Meidän maisteltava oli 9 karkkilajia ja lopullinen määrä häissä lienee 10. Tällaisesta määrästä löytyy varmasti jokaiselle vieraalle jotakin eikä sen enempää vaihtoehtoja todellakaan tarvita.

Meidän testissä nopeimmin hupenivat Amerikan pastillin, Sirkusaakkoset ja täytelakut. Vähiten meni hedelmäkarkkeja ja tavallisia lakuja.

Kannattaa harkita myös suolaisia herkkuja kuten sipsejä ja popcorneja - niitä todella alkoi tehdä mieli kun oli vetänyt tarpeeksi (tai vähän liikaakin) karkkia.


Mitä karkkeja teidän karkkibuffasta ehdottomasti löytyy?

2 kommenttia :

 1. Itse ajattelin että 5 lajia ehkä riittäisi, mutta pitää kai lisätä siihen vielä 2 :D
  Minulla on vähän ongelmana se kun haluaisin kuitenkin toisiinsa väreittäin sointuvat karkit... mutta silti mukaan myös riemunkirjavia hedelmäkarkkeja, koska niistä itse eniten tykkään... mikähän ratkaisuksi.
  En ollut myöskään muistanut vegaanisia karkkeja! Pitäisi katsoa, että niitäkin on tarjolla. Gluteenittomuus olisi myös yksi huomioitava juttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua, en mitenkään pystyis rajaamaan viiteen lajiin kun on niin paljon hyviä! :D Voisko mukaan valita aavistuksen hillitympiä hedelmäkarkkeja tai voisko niiden astia olla sellanen, että ne sulautuis siinä hyvin joukkoon?

   Mäkin tajusin nuo vegaaniset karkit vasta kun oltiin ostettu testikarkit. Juhlaan on kuitenkin tulossa useampi kasvisyöjä, niin tämä on aika tärkeää ottaa huomioon.

   Poista