maanantai 14. tammikuuta 2019

Meidän häät: Polaroid-vieraskirja - kuinka se lopulta toimi?

Palataanpa taas yhden postauksen ajaksi häiden pariin!

Kirjoitin viime keväänä meidän kamerahankinnasta ja vieraskirjasuunnitelmista.  Postauksessa pohdin ovatko sukulaisemme ja ystävämme niin fiksuja, että kykenevät ohjeiden avulla vaihtamaan kameraan uuden kuvapaperipakkauksen vanhan loputtua. Nyt on aika päästää teidät jännistyksestä: kyllä ovat!

Kuvauspisteen toiminnan sujuvuuden varmistaakseni askartelin siis pöydälle paritkin ohjeet: perinteiset ohjeet vieraskirjaa varten sekä kuvalliset ohjeet kameran käyttöä varten - just in case.
Polaroid-vieraskirjan täyttö ja ohjeet
Pohdin myös kuvauspaikan ilmettä viime helmikuussa ja lopulta päädyimmekin aika yksinkertaiseen ratkaisuun: hääkukkamme toimittanut Ihana kukkanen teki meille eucalyptuksesta ja piikkiputkesta kolme kranssia, jotka kiinnitettiin seinälle taustaksi. Kuvauspiste rakennettiin juhlatilan perälle, jossa kuvien ottamiseen ja tervehdyksien kirjoittamiseen oli tarpeeksi tilaa. Kuvien kiinnittämistä varten olin hankkinut valokuvateippiä sekä paria erilaista washiteippiä.



Paljonko kuvia?

Tällaisessa vieraskirjassa valokuvapaperit ovat se kallein osuus ja niiden sopivaa määrää on vaikea arvioida. Laskeskeltiin itse, että meidän noin 60-hengen häissä 100 valokuvaa olisi syytä riittää sekä vierakirjaan että vieraille muistoksi. Kun Clas Ohlssonilla sitten eräänä päivänä olivat kaikki tuotteet -25% alessa ryntäsin ostamaan lähimmän myymälän hyllyssä olevat viisi 20 kuvapaperin tuplapakkausta alle 70 eurolla. Ei paha! Lopulta avamaattomia 10 kuvan paketteja jäi meille kolme ja kameraan muutama käyttämätön kuva.

Poistuessamme häistä hotellille, nappasin vieraskirjan tietysti mukaan ja olipa hauska yllätys kun muutamat vieraat olivat räpsineet myös meille muistoksi kuvia juhlista :D Ihan hyvä siis että kuvapapereita oli tarpeeksi eivätkä ne loppuneet kesken. Muutamia kuvia otimme kameralla vielä kesällä ja kuopuksen synttärijuhlissa, mutta koska kamera lopulta jäi niin vähälle käytölle ja sillä kuvaaminen on suhteellisen kallista, lähti se meiltä eteenpäin ikuistamaan tulevan kesän häitä.

Jos siis vielä pohditte, uskokaa kun sanon: vieraanne osaavat käyttää kameraa ja kyllä, polaroid-vieraskirja on varmasti hintansa väärti: miten ihana onkaan ollut välillä palata hääpäivään katselemalla hauskoja kuvia ja lukemalla meille jätettyjä terveisiä.



Ohje itse tehty

2 kommenttia :

  1. Kiva kuulla, että teidän photo booth oli noin onnistunut ja kameran käyttö sujui vierailta. Itsekin ajattelin kirjoitella jonkun tuollaisen ohjetaulun kameran käytöstä, jotta kuvien napsiminen sujuisi meidänkin häissä kivuttomasti. Kiva myös kuulla vähän noita määriä. Jotenkin hankala tosiaan miettiä, paljonko valokuvapapereita oikein tartteisi ja alkuun vähän pihistelinkin niiden suhteen. Päädyin kuitenkin itsekin ostamaan clasun alesta vielä lisää valokuvapapereita, joten toivotaan, että nyt riittää:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ylimääräisistä avaamattomista pakeiteista pääsee kyllä tarvittaessa helposti eroon, joten mieluummin varalta liikaa kuin liian vähän - etenkin jos ne saa vielä alennuksella itse ostettua :D

      Poista