tiistai 18. syyskuuta 2018

Sisustuspohdintoja Habitaren innoittamana

Habitare 2018 / Kukkia

Signals-näyttely Habitaressa 2018

Kävin monen muun tavoin viikonloppuna Habitaressa, jossa erityisesti sisustamisen trendejä käsittelvä Signals näyttely sai miettimään omaa kotia ja trendejä - vaikuttaako ne meillä sisustukseen?

Sama periaate, jota olen toteuttanut vaatekaapin suhteen, sopii hyvin myös sisustamiseen: osta mieluista, ajatonta ja harkittua. Aika vähän meille kotiin tuleekin ostettua uusia huonekaluja tai muita isompia hankintoja ihan hetken mielijohteesta ja pikkusälääkin nykyään aika harvoin, vaikka Ikeasta en minäkään pääse ikinä pois tyhjin käsin! Minussa asuu myös melko käytännöllinen sisustaja: kauniit tavarat ansaitsevat toki paikkansa esillä, mutta jos ne alkavat hankaloittaa pölyjen pyyhkimistä, niitä on jo liikaa.

Seuraan jonkin verran trendejä sisustuslehdistä ja -blogeista, katson mielelläni kauniita kuvia,  ihastelen huolella suunniteltuja osastoja sisustusmessuilla ja poimin ideoita. Jokaiseen trendiin en kuitenkaan tartu - ehkä oma tyyli on alkanut löytyä eikä sisustusta tarvitse muuttaa jokaisen uuden villityksen myötä. Usein riittää, että vaihtelee vaikkapa vain tekstiilejä.

Kierrätyskeskus Habitaressa 2018

Huomaan usein ihastelevani eniten niitä koteja, jotka ovat kodikkaita eivätkä kuin suoraan sisustuslehdistä. Asukkaiden persoonallisuus sekä elämä saa näkyä ja koti saa olla kodikas. Ehkä siksi tykkäsinkin tämän vuoden Habiataresta. Mustavalkoisen ja valkoisen sisustuksen tilalle ovat tulleet luonnonmateriaalit, murretut sävyt ja ihan oikeat värit! Ekologisuus näkyi aitojen materiaalien kuten puun ja keramiikan lisäksi myös kierrätyksenä; yksi parhaiten mieleen jääneistä osastoista oli Kierrätyskeskuksen, jossa secon handiä ja uusiotuotteita yhdistelemällä oli rakennettu persoonallinen esimerkki ekologisesta kodista. Kierrätyskeskuksen lisäksi messuilla olivat edustamassa myös Kontti ja Tori.fi. Ilo huomata siis, että vastuullisuus ja ekologisuus ovat nykyään paljon esillä ja niihin kiinnitetään yhä enemmän huomiota hankintoja tehdessä.

Signals-näyttely Habitaressa 2018

Napsin muutamia kuvia niistä kohteista, jotka miellyttivät omaa silmää ja joita voisi jonkinlaisena inspiraationakin käyttää. Ehkä joku päivä meidänkin sohvapöydällä on maljakossa kukkia - siihen saakka sen korvaavat lastenkirjaröykkiöt ja lattialla mutkitteleva Brion junarata, joka alkaa vaikuttamaan jo pysyvältä sisustuselementiltä.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti