keskiviikko 30. toukokuuta 2018

Kauniit kertakäyttöastiat

Kirjoitin aiemmin keväällä häiden ekologisuudesta ja kertakäyttöastiat häissä eivät luonnollisestikaan ole se ympäristöystävällisin vaihtoehto. Häiden iltapalalle oli kuitenkin ainoa järkevä ratkaisu hankkia kertikset, jotta ylimääräisiltä tiskaushommilta vältytään, kun pitopalvelu on jo iltapala-aikaan poistunut paikalta.

biohajoavat Naturesse kertakäyttöastiat häihin

Onneksi muovisille kertakäyttöastioille (jotka EU tuoreimpien uutisten mukaan on onneksi aikeissa kieltää) on vaihtoehtoja: löysin Verkkokauppa.comista Naturessen palmunlehdistä valmistettuja lautasia ja puisia aterimia. Maahan pudonneista palmunlehdistä puristetut lautaset ovat 100% biohajoavia ja hylkivät ilman mitään lisäaineita vettä ja öljyä. Hinta oli mielestäni kohtuullinen, vaikka toki tavallisia kertislautasia olisi tällä hinnalla saanut moninkertaisen määrän.

Aterimet ovat myös muovittomat ja valmistettu ylijäämäkoivusta. 100 kappaleen pussi maksoi vain 4,90€, joten muita vaihtoehtoja ei kannattaisi edes harkita! Ja ovathan nämä aika nätit, vai mitä?

Biohajoavat Naturesse ketakäyttöastiat häihin


Samalla keksin tilata myös Naturessen dippiastioita, jotka sopivat kokonsa puolesta täydellisesti herkkubuffaan sipsejä varten. 25 kappaletta maksoi alle 6 euroa, joten ne tulivat paljon halvemmaksi kuin aiemmin katsomani pahviset herkkuastiat, joita ei millään tuntunut löytyvän edes mieleisissä kuoseissa tai väreissä.

Sitten pitäisi vielä keksiä lasit baarin juomille. Vinkkejä, anyone?

2 kommenttia :

  1. Onpa tosiaan tosi nättejä kertakäyttöastioiksi! Pitääpä laittaa mieleen, että Verkkokauppa.comista saa tuollaisiakin, jos joskus tulee tarvetta:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nää on kyllä oiva ja kivasti erilainenkin vaihtoehto perus kertiksille! Toivottavasti vinkistä on joskus apua :)

      Poista