torstai 26. heinäkuuta 2018

Meidän häät: ruoka


Meidän häiden ruuasta vastasi Ruoto Catering, jonka päätimme valita jo ennen kuin olimme muilta edes tarjouksia ehtineet pyytämään. Nopeaa toimintaa, mutta saamamme menuehdotus vakuutti meidät heti, koska se oli just jotain sellaista mitä olimme hakeneetkin.

Pieniä muutoksia menuehdotukseen toki tehtiin, mutta nopeasti siitä muokkautui hyvältä vaikuttava kokonaisuus. Kävimme talvella Fat ramen -ravintolassa testamaamassa menun yhdessä kaason ja bestmanin kanssa ja viimeistään tuolloin vakuutuimme siitä, että olimme tehneet oikean päätöksen cateringin suhteen. Jos totta puhutaan, se oli parhaita päätöksiämme häiden suhteen ja olimme menusta todella innoissamme.


MENU

Perunarieskoja ja edamamehummusta (l, ve)
Luomu romainesalaattia, hiillostettua lohta, rapeaa kaalia ja dashimajoneesia (g, l)
Kirsikkatomaatti-jalotofusalaattia, ketunleipää, shishoa ja yuzu-dressing (g, l, ve)
Misovoissa hiillostettua parsaa (g, l, ve)

Vihersalaatteja, marinoitua inkivääriä, paahdettua seesamia ja soija-dressing (g, l, ve)
Char sui -tyyliin paahdettua possua (g, l)
Karhunlaukalla maustettua luomu härkäpaputempehiä (g, l, ve)
Höyrytettyä sushiriisiä (g, l, ve)
Pikkelöityä kurkkua, retikkaa ja naurista (g, l, ve)
Kimchiä (g, l)

Vesi, valko- ja punaviini





Ruokailun aluksi Ruoto Cateringin Otto esitteli menun alkuruokien osalta. Kun alkuruoka oli syöty, esiteltiin pääruoka, jonka kanssa pöytään jätettyjä alkuruokiakin oli mahdollista vielä santsata. Ja kyllähän niitä santsattiin! Vaikka monet häitään juhlineet sanovat, että ruoka ei oikein omissa häissä maistu, niin meille kyllä maistui kun olimme talvesta asti odottaneet, että pääsemme sitä taas syömään.

Meitä ilahdutti tietysti myös suuresti, että todella moni vieras tuli kehumaan meille juhlissa ja vielä juhlien jälkeenkin ruokaa, joka tuntui olevan puheenaiheena myös ruokailun aikana, kun hääväki mietti mitä mikäkin ruoka oli ja hämmästeli tulista kimchiä. Omiksi suosikeikseni nousivat kyllä parsat sekä lohi, mutta jos voisin, söisin ihan koska vaan uudestaan myös noita perunarieskoja ja edamamehummusta.

Ruoka riitti hyvin ja ylijääneitä ruokia tarjoiltiin vielä iltapalallakin, jonne olimme tilanneet omasta paikallisesta pizzeriastamme lisäksi vielä 13 pizzaa. Iltapalan suhteen lopulliset päätökset tehtiin niinkin aikaisin kuin hääviikolla ja yhteistyö pizzerian kanssa sujui hyvin: koska pizzoja tarvittiin niin monta, tilaus tehtiin jo aiemmin päivällä ja toimitettiin juhlapaikalle sovitusti iltapalan aikaan.

Pizzoihin päädyttiin pitkän pähkäilyn jälkeen, koska ne todettiin helpoimmaksi vaihtoehdoksi. Luulimme 13 pizzan riittävän hyvin iltapalan aikaan paikalla olevalle vierasmäärälle, mutta ilmeisesti ne kelpasivat varsin hyvin kansalle; palastakaan ei ollut enää jäljellä siinä vaiheessa kun itse tajusin, että voisin minäkin jotain syödä!


Suuret kiitokset vielä Ruoto Cateringille! Herkullisen ruuan lisäksi on pakko hehkuttaa supermukavaa ja ammattitaitoista Ottoa, jota ei varmaan voi kylliksi kehua.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti